Okul Müdürlerine Eğitim

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü maarif müfettişleri tarafından okul müdürlerine ve öğretmenlere 'Soruşturma teknikleri' konulu eğitim verildi.



Merkez Adıyaman lisesinde düzenlenen eğitimlerde, maarif müfettişleri tarafından soruşturma teknikleri ve inceleme soruşturma konuları anlatıldı.

Eğitimde, kamu görevlileri ve hizmetlilerinin görev, yetki ve sorumluluklarını yerine getirmeleri gibi bilgiler paylaşıldı.

Eğitimde ayrıca okul müdürlerine, ön inceleme raporunda dikkat edilmesi gereken konular hakkında da bilgiler verildi.

Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatilde okul müdürlerine ve öğretmenlere yönelik eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Hizmet içi verilen eğitimlerde oyunların da olduğunu ifade eden Kızılkaya, şöyle konuştu:

'Eğitimde okul müdürlerini kaynaştıracak drama öğretmenleri eşliğinde oyunlar da var. Uygulamalı örneklerle soruşturma ve inceleme tekniklerini öğreniyorlar. Öğretmenlerimiz, Milli Eğitim Bakanlığından gelen ölçme ve değerlendirme uzmanları eşliğinde soru hazırlama tekniklerini öğreniyorlar. Açık uçlu sorulara yönelik geçişle ilgili bir süreç var. Ülkemizde test tekniği yavaş yavaş azalacak. Sınavlarda açık uçlu sorular kullanılacak.'

Eğitimlere, 80 öğretmen ve 175 okul müdürünün katıldığı bildirildi.

Kaynak: AA