Kırşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Belediye Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde 16'sı tekli olmak üzere 22 kapalı kafeste sokak hayvanlarının bakımlarının en iyi şekilde yapıldığını belirtti.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, 2010 yılından itibaren hizmet veren merkezde, kentteki başıboş sokak hayvanlarının düzenli olarak toplanıp, kısırlaştırıldığını, künye ile kayıt altına alındığını, işlemlerin bitmesinin ardından tekrar doğal ortamlarına bırakıldığını ifade etti.

Merkezde, 16'sı tekli olmak üzere 22 kapalı kafes ile yavru üniteleri, tabip odaları, ameliyathaneler ve hayvan yıkama yerleri bulunduğunu aktaran Bahçeci, şunları kaydetti:

'Burada sokak hayvanlarının bakım çalışmalarının yanı sıra, sokak hayvanlarını sahiplenme amaçlı merkezimize müracaat eden vatandaşlarımız, gerekli işlemlerin ve belgelerin düzenlenmesinden sonra hayvan sahiplenebiliyor. Vatandaşlara ücretsiz olarak hayvan sahiplendirme yapıyoruz. 5199 sayılı Hayvanların Korunmasına dair yönetmelik gereğince sahipli hayvanların da kayıt altına alınması gerektiğinden hayvan sahiplerinin, sahip oldukları hayvanları merkezimize getirmeleri ve kayıt altına alınması gerekiyor.'

Kaynak: AA