Fındıklı Sahil Projesi

Proje kapsamında sahil düzenlemesi ve dolma taş ve restorasyon ile nakil işi için ihaleye çıkılacak.

Fındıklı Sahil Projesi kapsamında sahil düzenlemesi ve dolma taş ev restorasyonu ile nakil işi için ihaleye çıkılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, yaptığı yazılı açıklamada, seçim vaatleri arasında sahil projesinin de yer aldığını hatırlatarak, Fındıklı sahil düzenleme ve dolma taş ev restorasyon ve nakli ihalesinin 9 Şubat'ta yapılacağını belirtti.

Projenin yer tesliminden itibaren 540 günde tamamlanacağını kaydeden Özbalaban, şu bilgileri verdi:

'Proje, sahil ile Karadeniz sahil yolu arasında 25 bin metrekare alana yapılacak. Her yaştan, her kesime hitap edecek uygulama ve alanlar olacak. Projemizde çocuk oyun alanlar, piknik masaları, süs havuzu, kafeterya binası, mescit, tarihi dolma taş restorasyonu, kaykay pisti, otopark, seyir terasları, peyzaj ve bitkilendirme alanları ile birlikte ilçenin tarihi dokusunu yansıtan görsel objeler, fotoğraf çekimi için minyatür serenderler ve objeler mevcut olacak.'

Balaban, sahil projesinin ilçe turizmine de katkı sağlayacağını dile getirerek, 'İlçemiz tarihi dolmataş evleri ve serenderleri ile meşhur. Bu evler genelde ilçemizdeki vadi ve köylerinde bulunuyor. Proje kapsamında tarihi dolma taş bir ev, sahil alanına bire bir taşınacak. Böylece tarihi evlerimizin görünürlüğü ve bilinirliği artarak ilçemize turist çekecektir. Sahil projesi konseptinin Karadeniz Sahil Yolundan yaz aylarında geçen onlarca tur otobüsünün de dikkatini çekecektir.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA