Çiftçilere 'Zirai İlaçların Güvenli Kullanımı' Eğitimi

Yeşilyurt ilçesinde çiftçilere, 'Zirai Mücadele İlaçlarının Güvenli ve Sürdürülebilir Kullanımı' konulu eğitim semineri düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Yeşilyurt Ziraat Odası ve zirai ilaç üreticileri işbirliğiyle düzenlenen 'Zirai Mücadele İlaçlarının Güvenli ve Sürdürülebilir Kullanımı' konulu eğitim semineri, Mahmut Şahin Balarısı İlkokulu Toplantı Salonunda yapıldı.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, güvenilir gıda elde etmede kullanılan gübre ve zirai ilaçların üreticileri tarafından bilinçli kullanılmasını istediklerini belirtti.

Güvenilir gıda üretiminin ancak bilinçli zirai ilacı kullanımıyla mümkün olacağına dikkati çeken Solmaz, şunları kaydetti:

'2007 yılından bu yana güvenilir zirai mücadele yapılabilmesi için oda olarak, Kiraz Sineği ile Mücadele Projesi kapsamında, bölgemizde ilaçlama toplu olarak yapılıyor. Ayrıca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının İyi Tarım Uygulamasını ilçede 2014 yılından başlattık, uygulama kapsamında üreticiler daha bilinçli üretim yapıyor.'

Seminerde, TZOB görevlileri ve ilaç firmalarından gelen yetkililer tarafından çiftçilere, ilaçlama dönemleri ile ilaçlamada sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

Semineri TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Şinasi Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığından Uzman Hüseyin Akyazı, Zirai Mücadele İlaçları Üreticileri Derneği Proje Koordinatörü Burcu Hamleci, İlçe Ziraat Odaları Başkanları ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA