Muş'ta Terör Ve Asayiş Operasyonları

Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından FÖTÖ/PDY’ye yönelik yapılan operasyonlarında 1 polis, 1 asker olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Muş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda, il merkezinde görevli bir emniyet personeli ve bir asker gözaltına alındı. Yine TEM ekipleri tarafından Bulanık’ta yapılan bir başka operasyonda da terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları tespit edilen 2 kişi gözaltına alındığı ve sorgularının devam ettiği belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda ise, 26 Aralık 2016 günü meydana gelen işyerinden hırsızlık olayıyla ilgili yapılan çalışmalarda olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen 3 kişinin çaldıkları 82 ekran LCD TV ile birlikte yakalanarak adli mercilere sevk edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Şahıslardan 2’si tutuklanmış, 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, firari bir şahsında yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir" denildi.
Kaynak: İHA