Kamulaştırılan Özel Hastanede 5 Ayda 170 Bin Kişi Muayene Oldu

Bursa'da, Kanun Hükmünde Kararname ile kamulaştırılarak Devlet Hastanesine bağlı Osmangazi ek binası olarak hizmet veren hastanede 5 ayda 170 bin kişi muayene oldu.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 18 farklı branşta ve 23 poliklinikle günlük ortalama bin 500 hastanın muayene edildiği hastanede, 5 ameliyathanede genel ve plastik cerrahi vakaları ağırlıklı olmak üzere 379 kişi ameliyat oldu.

Yüzde 71 yatak doluluk oranıyla çalışan hastanede genellikle çocuk hastalıkları ve dahiliye branşları olmak üzere 664 hasta yatarak tedavi görüyor.

Bursa Devlet Hastane Yöneticisi Dr. Halil Karahan, kamulaştırılan hastanenin şehir merkezinde olması nedeniyle vatandaşlara ulaşım kolaylığı sağladığını belirterek, 'Bursa Devlet Hastanesi ana hizmet binasında olan hasta yoğunluğu bu binanın hizmete girmesiyle rahatladı. Ek binamızda poliklinik, yataklı servis, acil servis, ameliyathane, direkt grafi, MR, BT, USG gibi görüntüleme hizmetleri veriyoruz. Ayrıca 26 yoğun bakım yatağı için tescil bekliyoruz. Hastanemiz özellikle kadın doğum ve çocuk hizmetleri ile kardiyoloji ve kalp ve damar cerrahi merkezi olarak kullanılacak.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA