MHP'li Sinan Oğan'a Tepki

AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı giydiği montun üzerinde bulunan arma nedeniyle eleştiren eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a tepki gösterdi.

Tutulmaz, il başkanlığında yaptığı açıklamada, Oğan'ın Bakan Arslan'ı Sarıkamış etkinlikler sırasında giydiği bir montta bulunan İngiliz bayrağı şeklindeki armadan dolayı eleştirerek, 'Sarıkamış yürüyüşünde İngilizleri mi anıyor, yoksa kendini Waterloo'da mı sanıyor' şeklinde ifadeler kullandığını hatırlatarak, sözleri seviyesiz ve çirkin olarak niteledi.

Bakan Arslan'ın Kars, Iğdır ve Ardahan olarak serhat illerini temsilen gurur kaynağı olduğunu belirten Tutulmaz, Iğdır'dan milletvekili seçilmiş birinin bu açıklamayı yapmasının art niyetli bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Tutulmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ülkede hepimizin gururla takip ettiği Osmangazi köprüsü, 3. Boğaz Köprüsü, 3. Havaalanı, Marmaray, Avrasya Tüneli ve Ilgaz Tüneli başta olmak üzere en büyük yatırımlarda imzası bulunan, yine bölgemizde Iğdır Havaalanı, duble yollar ve diğer ulaştırma hizmetlerinin bir çoğunda emeği olan bakanımızın bu büyük hizmetlerine rağmen böyle basit bir konuyla hem de yine ilimizde milletvekilliği yapmış olan Sinan Oğan tarafından gündeme getirilmesi üzüntü vericidir ve talihsizliktir.

Sayın bakanımızın açıklanmasında beyan ettiği üzere giymiş olduğu mont anma etkinlikleri sırasında organizasyon şirketi tarafından herkese dağıtılan bir kıyafettir.'

Ülkenin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği bu günlerde bu tür açıklamalar yapılmasının art niyetli yaklaşımlar olduğunu aktaran Tutulmaz, 'Sinan Oğan'ın böyle bir yakıştırmada bulunması maalesef bir seviyesizlik göstergesidir.' dedi.

Kaynak: AA