Menemen'de Tarım Fuarı Düzenlenecek

Menemen ilçesinde tarım ve hayvancılık fuarı düzenlenecek.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Expomen Agro -Hayvancılık, Et ve Süt, Tarım, Çiftlik Makina, Ekipman ve Teknolojileri Fuarı'nın 170 firmanın katılımıyla 13-16 Nisan 2017 tarihleri arasında Gölpark'ta gerçekleştirileceğini belirtti.

İlçenin, 20 bin hektarlık tarım alanının tamamında sulama yapıldığına işaret eden Şahin, ilk kez düzenlenecek fuarı yerel yönetim olarak desteklediklerini dile getirdi.

Şahin, 'Bölgemizde yetişmeyen tek bir ürün muzdu, onu da Gölpark'ta yetiştirmeyi başardık. En büyük ihracat kalemimiz tarım ve hayvancılıkta artık söz sahibiyiz. Geleneksel uygulamaların yerini teknolojik uygulamaların alması nedeniyle sektördeki yenilik ve gelişmelerin yakından takip edilmesi zorunlu hale geldi. Fuar, çiftçilerimiz ve tarımsal sanayi ile uğraşan sanayicilerimize yeni teknolojilerle tanışma imkanı sağlayacak.' diye konuştu.

İlçede hizmete giren Gölpark içinde 5 bin metrekare kapalı fuar alanı bulunduğuna da işaret eden Şahin, 'Fuara gelen ziyaretçilerimiz ilçenin tarım ve hayvancılıkta nasıl bir yükseliş içinde olduğuna şahit olacak.' dedi.

Elit Fuarcılık Genel Müdürü Kudret Çiçekçi de Menemen'in İzmir tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen merkezleri arasında yer aldığına işaret ederek fuarın yeri işbirliklerine kapı açacağını söyledi.

Kaynak: AA