Hatay'da Otomobilin Üniversite Öğrencilerine Çarpması

İskenderun'da otomobilin çarptığı üniversite öğrencisinin babası, kızının yoğun bakımdan çıkacağı günü hastane kantininde kalarak bekliyor.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan üniversite öğrencinin babası, kızının yoğun bakımdan çıkacağı günü hastane kantininde sürekli kalarak bekliyor.

İlçede özel bir hastanede tedavi gören üniversite öğrencisi Rabia Turhan'ın, babası Ayhan Turhan (46), AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört çocuğundan en büyüğü olan Rabia'yı Siirt'ten okumak için İskenderun'a gönderdiğini söyledi.

Turhan, kazada kızının ağır yaralandığını, 10 gündür yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, İskenderun'da kimseyi tanımadıkları için hastanede kantininde barınmaya çalıştıklarını söyledi.

Otelde konaklayacak durumlarının da olmadığını, kısıtlı imkanlarından dolayı kardeşiyle birlikte hastanede kaldıklarını aktaran Turhan, yetkililerden destek istedi.

Turhan kızının hayati tehlikesinin geçmediğini ifade ederek, 'Kızım buraya polis ya da astsubay olma hayaliyle okumaya gelmişti. Rabiam 10 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Şuana kadar hiçbir tepki vermedi. Başka genç fidanlar sönmesin. Suçlular cezalandırılsın. Daha yeni yoğun bakımdan indim. Her hangi bir gelişme yok. Hayati tehlikesi devam ediyor.' dedi.

Öte yandan Kızılay İskenderun Şubesinin tedavi gören üniversite öğrencisi için yardım kampanyası başlattı.

Hatay'da 3 Ocak'ta meydana gelen kazada, sınavdan çıkan üniversite öğrencilerine otomobilin çarpması sonucu Edda Tütüncü isimli öğrenci hayatını kaybetmiş, Rabia Turhan da ağır yaralanmıştı.

Kaynak: AA