AK Partili Kadınlardan Yemenli Hastalara Ziyaret

AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde tedavi gören Yemenli hastaları ziyaret etti.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ertürk ve beraberindekilerle birlikte Sağlık Bakanlığı 'İşbirliği ve Kalkınma Yardımları Aracılığıyla Küresel Sağlığa Katkı Sağlama' stratejik hedefi doğrultusunda insani yardım kapsamında Türkiye ile Yemen arasında yapılan mutabakat ile Devlet Hastanesinde tedavi gören 143 Yemen'li hastaya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Tedavi gören Yemen'li hastaları teker teker ziyaret ederek onlarla sohbet eden Ertürk, tedavi gören çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.

Ertürk, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sağlık alanında dünyadaki söz sahibi olan ülkelerden birisi olduğunu kaydetti.

Yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte hastanede tedavi gören Yemen'li kardeşleri ziyaret ederek onlara geçmiş olsun dilediklerini ilettiğini belirten Ertürk, 'Misafirlerimizin en güzel şekilde ağırlandığını söyleyebilirim. Onlar bize emanet ve biz o emanete sahip çıkıyoruz. Özellikle çocuklarla yakından ilgilenerek onlarla sohbet ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Ertürk, daha sonra odaları dolaşarak Yemen’li hastalara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Kaynak: AA