AK Parti İl Başkanlığında Tanıtım Toplantısı

Erzurum'da, AK Parti il başkanlığına seçilen Mehmet Emin Öz başkanlığında yönetim tanıtım toplantısı düzenlendi.

AK Parti İl Başkanlığı Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda gazetecilere açıklamada bulunan Öz, yönetimin 44 erkek ve 6 kadından oluştuğunu söyledi.

Öz, yönetimin meslek dağılımı olarak yönetici, avukat, iş adamı, mühendis, mali müşavir, eğitimci, esnaf, emekli, işçi ve medyadan oluştuğunu aktardı.

Aralık ayının sonlarına doğru il başkanı olarak atandığını hatırlatan Öz, 'Seçilme döneminde toplumun değişik kesimleriyle temas kurma imkanımız oldu. Hemen hemen sivil toplumların büyük bir kesimiyle, şehirde siyaset yapmış eski yeni birçok arkadaşımızla, ilçe yönetimiyle, belediye başkanlarımızla ve milletvekillerimizle istişare ettik.' diye konuştu.

Öz, yaklaşık bin 500'ün üzerinde başvuru oluştuğunu belirterek şöyle devam etti:

'Bunlar arasında çok değerli insanlar vardı ve 100 kişiyi seçmek zor oldu. Çünkü Erzurum'un değişik bir yapısı var. Büyük bir coğrafi yapısı, etnik yapısı ve mezhepsel yapısı var. Bunların dikkate alınması gerekiyor. Hepsinin görüşlerini aldık, değer yargılarına önem verdik. Belki mükemmel değil ama bu kesimleri tatmin edecek bir yönetim çıkarmaya çalıştık. Bir de bugüne kadar siyaset yapma imkanı bulmamış veya bazı sebeplerden dolayı yaptırılmamış birçok arkadaşımızı da yönetim de göreceksiniz. Buna da özen gösterdik. Bütün bunlardan sonra belki mükemmel bir yönetim ortaya çıkaramayabiliriz ama önemli bir şey denemeye kendimizi zorladık. Onun içinde bugüne kadar ki yönetimlerden biraz farklı bir tarz oldu.'

Hedeflerinde referandum sürecini iyi geçirmek olduğunu aktaran Öz, şunları kaydetti:

'En büyük hedefimiz uyumlu çalışmak. Geçmiş dönemdeki arkadaşlara teker teker teşekkür ediyorum. Buraya kadar bu işi taşıdılar, getirdiler, büyük emekleri oldu. Bundan sonraki önceliğimiz uyumumuzun iyi olması. Bunun için de yönetimimizde değişik mezheplerden ve çevrelerden insanlarla bu şehirde bir uyum olsun istedik. Uyuma çok önem göstereceğiz. Hedefimizde önümüzdeki seçimde referandumdan iyi bir netice almak ve özellikle AK Partili gençlerin eğitimiyle çok yakından ilgilenmek.'

Kaynak: AA