KONESOB Başkanı Karamercen AA Konya Bürosunu Ziyaret Etti

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Anadolu Ajansı Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır'ı ziyaret etti.

Karamercan, ziyarette yaptığı konuşmada, 2016 yılına dair değerlendirmelerde bulundu.

Geçen yıl iki seçim atlatıldığını ve 15 Temmuz gibi talihsiz bir olay yaşandığını belirten Karamercan, fakat başta Konya'da esnaflar ve halk olmak üzere tüm Türkiye'nin demokrasisine sahip çıkarak darbeyi püskürttüğünü söyledi.

Konya ekonomisini güçlendirmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Karamercan, esnaflarla ilgili kendilerine gelen şikayetleri de değerlendirdiklerini belirtti.

Geçen yıl Mevlana Müzesinin en çok ziyaretçi ağırlayan müzelerden biri olduğunu dile getiren Karamercan şunları kaydetti:

'Her yıl 7-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Hazreti Mevlana'yı anma törenleri Konyamızda hareketlilik oluşturuyor. Yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerimiz o hafta alışveriş yaparak, esnafımıza ekonomik katkı sağlıyor. 2017 yılının daha iyi geçeceğini umut ediyorum. Sayın Valimiz, belediye başkanımız, turizm müdürümüz ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelip 'bu yıl ne yapabiliriz?' diye görüşmek gerektiğini düşünüyorum.

- Neler yapılmalı

Reklamları artırmalıyız. Uçaklarda, trenlerde tanıtıcı dergiler bulundurmalıyız. Alternatif sanatçılar getirmeliyiz. Mevlana Konya'ya mal olmuş bir değer. Anma törenlerinin bittiği gün İstanbul'da da etkinlik yapılması, Konya'nın ziyaretçi sayısını etkiliyor. En azından tarih anlamında değişikliğe gidilmeli. Farklı bir tarihte yapılmalı.'

Kayır da Anadolu Ajansının yaptığı çalışmalar hakkında konuklarına bilgi verdi.

Kaynak: AA