'İzmir'in Çocukları Sosyal Güvenliği Öğreniyor' Projesi

İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'İzmir'in Çocukları Sosyal Güveliği Öğreniyor' projesinin protokolü imzalandı.

Müdürlüğün Buca yerleşkesindeki imza töreninde konuşan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ekrem Gülcemal, projenin amacının çocuklarda sosyal güvenlik bilincinin oluşturulması olduğunu belirtti.

Gülcemal, 'İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte her ay 30 çocuğumuzu Buca'daki yerleşkemizde ağırlayacağız ve burada sosyal güvenlik ve iş sağlığı güvenliği ile ilgili 1 sene boyunca eğitimler vereceğiz. Projenin İzmir'deki öğrenciler için hayırlı olmasını diliyorum.' dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise, öğrencilerin sosyal güvenlik kavramalarını öğrenecekleri için mutlu olduklarını söyledi.

Yahşi, 'Yavrularımızın eğitim öğretim hayatları devam ederken sosyal güvenlik bilincini vereceğimiz için bu projeyi çok önemsedik ve proje kapsamında Türkiye'de ilk olduğumuzu düşünüyoruz. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüzün uygun gördüğü sayıda öğrencinin eğitimlerden en iyi şekilde faydalanacağına inanıyoruz.' ifadelerini kullandı.

İmza töreninin ardından Gülcemal, Buca Tuğsavul İlkokulu öğrencilerine iş güvenliği hakkında bilgiler vererek, sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA