Bakan Soylu'dan TBMM'deki Kavgaya İlişkin Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bir arkadaşımızın ameliyata alındığı, şiddete uğradığı bir tabloyu bizim kabul etmemiz mümkün değildir. TBMM’yi şiddete sevkederek yapılmak isteneni engellemeye çalışmak beyhude bir çabadır. Kimin şiddete sığınarak bu ülkede, bu ülkenin yarınlarını karartmaya çalıştığı net bir şekilde ortaya çıkmıştır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk İdareciler Derneğinin Vilayetler Evi’nde düzenlediği İdareciler Günü törenine katıldı.

Meclis Genel Kurulundaki Anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri sırasında dün yaşanan yumruklu kavgaya ilişkin açıklamalarda bulunan Soylu, “Dün akşam Anayasa değişikliği ile ilgili TBMM’de hiç şık olmayan, demokrasimize yakışmayan bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Her türlü sözü söyleyebilirsiniz, her türlü eleştiriyi ortaya koyabilirsiniz ama demokrasinin hak etmediği bir tek şey vardır, şiddet. Şiddet kabul edilemez ve demokrasiye hiçbir şekilde yakışmayacak bir davranıştır. İnsanları tahrik etmek, insanları şiddete sevketmek TBMM’nin çatısı altında kabul edilemez bir durumdur. Anayasa değişiklikleri ile ilgili eleştiride bulunabilirsiniz. Bizim görevimiz şiddet ortaya koymak değildir. Kürsü işgal etmek, biz buradan çıkmayız demek, demokrasiye, hukuk devletine ve içinde bulunulan TBMM’nin çatısına yapılabilecek en büyük yanlıştır. Bir arkadaşımızın ameliyata alındığı, şiddete uğradığı bir tabloyu bizim kabul etmemiz mümkün değildir. TBMM’yi şiddete sevkederek yapılmak isteneni engellemeye çalışmak beyhude bir çabadır. Kimin memlekete ait hukuk devleti ve hukuk normları üzerinden adım atmaya çalıştığı, kimin şiddete sığınarak bu ülkede, bu ülkenin yarınlarını karartmaya çalıştığı net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu ne milletimiz ne ülkemiz ne de ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ lafzıyla kendini bezemiş TBMM’ye yakışır bir durumdur. Bu demokrasi adına, bu TBMM’nin şahsı adına yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu’nun konuşmasının ardından Türk İdareciler Derneğinin ödül töreni gerçekleşti. Görevi başında şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün ödülü eşi Ayşegül Safitürk’e verildi.

Ayşegül Safitürk’e ödülü İçişleri Bakanı Soylu takdim etti. Şehit kaymakamın eşi Ayşegül Safitürk, gözyaşlarına hakim olamadı.
Kaynak: İHA