Trabzon'daki Orman Yangını

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Bizim dönemimizde yanan hiçbir alan başka bir alan için tahsis edilmemiştir, tekrar ağaçlandırılmıştır'.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Bizim dönemimizde yanan hiçbir alan başka bir alan için tahsis edilmemiştir, tekrar ağaçlandırılmıştır.' dedi.

Eroğlu, TBMM Genel Kurulunda, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in Trabzon Çamburnu'ndaki orman yangınını hatırlatarak, yanan ormanlara binalar dikildiğini ileri sürmesi üzerine söz aldı.

Trabzon'daki yangının örtü yangını olduğunu belirten Eroğlu, orman yangınında boylu ağaçların zarar görmediği bildirdi. Yangının bölgeye gelen piknikçilerin yaktığı ateş nedeniyle çıktığını vurgulayan Eroğlu, olaya anında müdahale edildiğini ve yangının saat 05.00 sıralarında söndürüldüğünü ifade etti.

Bakan Eroğlu, dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de orman varlığının arttığına işaret etti.

CHP Milletvekili Şeker'in yanan orman alanının turizm alanına tahsis edildiğini gösteren fotoğrafa değinen Eroğlu, '1987 yılında zamanın hükümet ve bakanlar kurulu tarafından turizm alanı olarak ilan edilmiştir. Bizim dönemimizle ilgili değildir. Onu bize yüklemeyin. Bizim dönemimizde yanan hiçbir alan başka bir alan için tahsis edilmemiştir, tekrar ağaçlandırılmıştır. Dolayısıyla algı operasyonunu yanlış yapmayın.' diye konuştu.

Milletvekillerinden halkı doğru bilgilendirmelerini isteyen Eroğlu, daha sonra CHP grubuna giderek, cep telefonundan söz konusu alanlarla ilgili fotoğrafları gösterdi.

Kaynak: AA