Sokak Hayvanları İçin Belediye Yem Bıraktı

Konyaaltı Belediyesi yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için yem bıraktı.

Konyaaltı'nın yayla mahallelerinde iki gündür devam eden yoğun kar yağışı ile birlikte Saklıkent ve Feslikan beyaza büründü.

Durumdan olumsuz etkilenen sahipsiz sokak hayvanlarının, yiyecek bulmakta zorlanmanları nedeniyle, Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, aç kalan köpekleri elleriyle besledi.

Saklıkent ve Feslikan'ın ardından Hisarçandır Mahallesi'nde kar nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına yiyecek veren ekipler, sokak hayvanlarının haricinde kuşlar için de çeşitli yerlere yem bıraktı.

Belediye Başkanı Muhittin Böcek, çok soğuk havalarda kedilerin 6, köpeklerin ise 17 saat aç kalmaları halinde donarak öldüklerini bilgisini vererek, 'Çetin kış şartları insanlar kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor. Soğuk kış günlerinde aç kalan başta serçe, kedi, köpek gibi sokak hayvanları için hepimiz bir şeyler yapabiliriz. Konyaaltı Belediyesi olarak yoğun kar altında kalan yayla mahallelerimizde sokak hayvanlarını besleme çalışmalarına devam ediyoruz. Bu mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın da aynı duyarlılıkla hareket ettiğini biliyorum.' dedi.

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, aç kalan hayvanlara yiyecek dağıtmanın yanında küpesiz hayvanları da tespit ediyor. Kulak küpesi bulunmayan köpekler ekipler tarafından toplanarak barınağına getiriliyor. Burada aç kalan hayvanlara yiyecek veriliyor, aşıları ve bakımları yapılıyor.

Kaynak: AA