İzmir'de Yenilenebilir Enerji Etkinliği

Güneş enerjisi ve enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratmak isteyen kuruluşlar, bu alanda yaptıkları çalışmalarını sergiledi.

Karşıyaka Yenilenebilir Enerji Derneği'nce, güneş enerjisi ve enerji verimliliği konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla sergi açıldı.

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezindeki etkinlikte, enerji ve çevre konusunda çalışmalarını sürdüren firmalar, odalar, sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumlarından oluşan 24 kuruluş stant açtı. Stantlarda yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalar sergilendi, ziyaretçilere yenilenebilir enerjinin önemine ilişkin bilgiler verildi.

Etkinliğin açılışından konuşan Karşıyaka Birliği Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Yıldırım, insanlara güneşi sevdirmek, güneşten enerji üretebilmenin faydalarını anlatabilmek için çabaladıklarını aktardı.

Elektrik kesintilerine dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

'Son 8 aydır İstanbul'da elektrik kesintileri yaşanıyor. Özellikle sert geçen kış ortamında insanların elektrik sarfiyatı çok fazla ve elimizdeki mevcut kaynaklar bunları beslemeye yetmiyor. Çözüm, insanların kendi elektriklerini üretmeleridir. Bunun için de en pratik ve en ucuz yöntem güneşten elektrik üretmek. İnşallah bizim bugün denize attığımız bu taş, dalgalar halinde yayılıp toplumda her yere ulaşacak.'

Etkinlik, 14 Ocak'a kadar devam edecek.
Kaynak: AA