Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi Toplantısı

Malatya'da Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi kapsamında istişare toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca desteklenen küçükbaş hayvanların et, süt, yapağı, kıl, tiftik ve döl veriminin arttırılması amacıyla yürütülen Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi kapsamında, Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nde toplantı gerçekleştirildi.

Burada konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zülküf Yıldırımoğlu, projenin Yazıhan ve Arapgir ilçelerinde yürütüldüğünü aktardı.

Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın ise, il istişare kurulu olarak, proje kapsamında yapılan çalışmalar ve yapılacak işlerle ilgili görüş alış verişinde bulunmak için bir araya geldiklerini kaydetti.

Projeye yeniden dahil edilen yetiştiricilere ait hayvanların küpelenmesi ile ilgili ön çalışmaların yapıldığını belirten Akın, şöyle konuştu:

'Saha çalışmalarımız başlayacak. Daha önce projeye dahil olup ayrılan yetiştiricilerimiz var. Bunların hayvanlarının küpelenmesi için tespit çalışmalarımız olacak. Toplantıda proje kapsamında yapılacak, faaliyetlerin kararını almak için bir araya geldik.'

Toplantıya, Arapgir Tarım İlçe Müdürü Mevlüt Birlik, Yazıhan Tarım İlçe Müdürü Zafer Tanrıverdi, Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Bayraktar ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA