Torbalı'dan Haleplilere 4 Tır Yardım Gönderildi

İzmir'in Torbalı ilçesinde belediye öncülüğünde toplanan 4 tır yardım malzemesi Haleplilere gönderildi.

Kızılay Gaziemir Şube Başkanlığı ile Torbalı Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyası sonrası toplanan yardımlar tırlarla yola çıkarılmadan önce belediye önünde tören düzenlendi.

Törene, Torbalı Belediye Başkanvekili Özgür Erman Çağlar, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ile çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Torbalı Belediye Başkan Vekili Özgür Erman Çağlar, Halep'te yaşanan olayların ardından zor günler yaşayan Suriyelilere yardım etmek istediklerini ve Suriye'deki insanlık dramına sessiz kalmayan herkese teşekkür etti.

Başkan Çağlar konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Ülkemizin hemen yanı başında Suriye’de meydana gelen insanlık dramına kayıtsız kalmayan herkese teşekkür ediyorum. İlçemizdeki sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve hayırseverler ellerinden geleni yapıp çok sayıda yardım malzemesi topladı. Toplanan bu yardımları Halep'e gönderiyoruz. Türk halkı her zaman mazlumun yanında yer almıştır.

Bu ülkeye ne yaparlarsa yapsınlar bayrağımızı indirmeyecek, ezanımızı susturamayacaktır. Göz, saç ve ten renklerimiz farklı olabilir, ayrı uyruklarda da olabilir. Ancak acılar karşısında dökülen gözyaşımız her zaman aynıdır'

Kızılay Gaziemir Şube Başkanı Cengiz Oral da, yurt genelinde düzenlenen kampanyalarla Haleplilere destek sağlandığını dile getirerek, 'Torbalı'da da hayırseverler Halep'teki yaraları sarmak için biz kampanya düzenledi. Ekibimiz ile Torbalı'daki yardım kampanyasına destek sağladık. Bugün buradan gönderilen yardımlar ile Halep'te savaş mağduru insanların yaraları sarılacak.' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 1 ay önce başlatılan yardım kampanyasında toplanan 5 ton şeker, 70 ton un, 10 ton makarna, bin 500 çift ayakkabı, 5 bin giyecek ve bin adet battaniyeden oluşan 4 tır dolusu yardım dualar eşliğinde Haleplilere ulaştırılmak üzere doğru yola çıkarıldı.

Kaynak: AA