Bolu'da, Avcılara Eğitim Verildi

Gerede ilçesinde avcılık yapan vatandaşlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bilgilendirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri, Gerede Avcılık ve Atıcılık Dernek üyeleri ile dernek binasında bir araya geldi.

Yedigöller Milli Park Şefi Samet Yılmaz yaptığı konuşmada, vatandaşların avcılık konusunda dikkat etmesi gereken hususlara değindi.

Yılmaz, avcıların ava çıkarken, gerekli belgelerini ile ruhsatlarını yanında bulundurmaları, yarı otomatik, otomatik ve pompalı tüfek kullanan avcıların tüfeklerine takoz takması ve ava çıkmadan en az bir gün önce gidecekleri avlak için avbisten kota almaları konusunda uyarılarda bulundu.

Kaçak avcılık ile etkin mücadelede vatandaşların kendilerine vereceği desteğin önemine de değinen Yılmaz, kaçak avcılık ile ilgili şikayetlerin Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğüne bildirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bolu Şube Müdürlüğüne bağlı, av koruma ekiplerinin devamlı olarak kontrollere çıktığını ve 2016 yılında kaçak av yapan 80 kişiye idari işlem yapıldığını belirten Yılmaz, kontrollerin 2017 yılında da devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA