Tarım Danışmanı İstihdamına Destek

Ziraat odası ve üretici örgütlerinde istihdam edilen 5 tarım danışmanının her biri için yıllık 30 bin lira tarımsal yayım ve danışmanlık desteği verilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen görevleri yerine getiren ziraat odası ile üretici örgütlerinde istihdam edilen 5 tarım danışmanının 12 aylık hizmet sunumuna bağlı olarak her biri için 30 bin lira destek ödemesi yapılacak.

Bakanlar Kurulunun '2016 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Kararı' Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2016'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Türkiye'nin tarımsal yayım ve danışmanlık sisteminin çoğulcu etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak amacıyla yayımlanan karara göre, Bakanlıkça verilen görevleri yerine getiren ziraat odası ile üretici örgütlerinde istihdam edilen en fazla 5 tarım danışmanının her biri için 30 bin lira tarımsal yayım ve danışmanlık desteği 12 aylık hizmet sunumuna bağlı olarak eşit iki dilim halinde ödenecek.

Destekleme kapsamında tarımsal danışmanlık hizmeti alabilecek tarımsal işletmeler, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti verecek tarım danışmanı ve kuruluşlar, bu kuruluşlarda ve il, ilçe düzeyinde istihdam edilecek tarım danışmanı kotası, işletme bazlı danışmanlık kapsamında bakanlıkça verilecek görevler, destekleme ödemesi kriterleri, ödeme yapılacak kuruluşlar, denetleme ve cezaların uygulanması desteklemenin geri alınması ve desteklemeden yararlanamayacaklar ile diğer hususlar bakanlıkça çıkarılacak tebliğ ile belirlenecek.

Daha önce 5 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan '2016 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı' ile destekleme kapsamındaki tarım danışmanları sayısı 8'den 2'ye indirilmişti. Yeni karar ile bu sayı 5'e çıkarıldı ve kişi başına yıllık 20 bin lira olan destek miktarı da artırıldı.
Kaynak: AA