Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüş Parkuru Kısaltıldı

Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri kapsamında her yıl yapılan 8,5 kilometrelik yürüyüş parkurunun yarısı iptal edildi.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl Kızılçubuk Deresinden başlayıp kent merkezindeki yukarı Sarıkamış Şehitliğinde sona eren 8,5 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur Yolunun yarısından itibaren yürüyüş yapılacağını söyledi.

Kaymakam Karaman, Kızılçubuk Deresinin güvenlik bölgesi olması ve ayrıca içme suyu gölet yapım çalışmalarının bu alanda yapılmasının güzergahı olumsuz etkilediğini belirterek, şunları kaydetti:

'Sayın Valimiz Rahmi Doğan koordinesinde yaptığımız çalışmalar neticesinde bu sene yapılacak Sarıkamış Şehitlerini anma programı kapsamında 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' yürüyüş organizasyonu Kızılçubuk Deresinden başlamayacak. Yani dereden zirveye doğru yaklaşık 4 kilometre sonra dağın zirvesinden başlatacağız. Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda yaptığımız araştırmalara göre gerek ilimizden, gerekse dışarıdan gelen misafirlerin bu 8,5 kilometrelik yolu kış şartlarında yürürlerken oldukça zorlandıkları tespit edilmiştir. Ayrıca güvenlik bölgesi ve içme suyu gölet çalışmalarının organizasyonu olumsuz etkilediği görülmüştür. Bu amaçla Gençlik ve Spor Bakanlığından gelen ekiple yeni bir güzergah tespit edildi. 8,5 kilometre olan yolun zirveye kadar olan kısmı iptal edildi. Zirveden itibaren Sarıkamış'a doğru yürüyüş gerçekleşecek. Zirveye vatandaşların araçlarla taşınması için İstasyon mahallesinden başlamak suretiyle DSİ, Karayolları ve İl Özel İdaresinin imkanlarıyla yaklaşık 4 kilometrelik bölünmüş yol yapımı çalışmalarına başladık. Yol yapımı çalışmalarını çok hızlı bir şekilde tamamlayarak bu seneki yürüyüşe yetiştireceğiz.'

Kaynak: AA