Önce Eylem Yaptı, Şimdide Teşekkür Etti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Bulvarı üzerindeki ağaçların sökülmesine engel olmak için eylem yapan çevreci, belediye ekipleri ile birlikte ağaç dikimine katılıp duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Önce Eylem Yaptı, Şimdide Teşekkür Etti
Kdz. Ereğli ilçesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Bulvarı üzerinde geçtiğimiz Haziran ayında ağaçların sökülmesine engel olmak için iş makinelerinin önünde duran çevreci Mustafa Çolak, belediye ekipleri ile birlikte aynı bulvar üzerinde ağaç dikimine katıldı.

Daha önce ağaçların sökülmesine çok üzüldüğünü ifade eden Çolak, şimdi aynı bölgeye yeniden ağaçların dikilmesinin kendisini memnun ettiğini söyledi.

Çolak, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Bulvarı’nda ağaç yoğunluğunun eşit şekilde dağıtıldığını, bu durumunda kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

Çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi veren Kdz. Ereğli Belediyesi Çevre Müdürlüğü Mühendisi Mustafa Keskin ise bölgede söktükleri ağaçların yerine en az üç katı yeni ağaç diktiklerini söyledi.

Daha önce alandaki ağaçların hem düzensiz hem de şehrin yapısına uygun olmadığını anlatan Keskin, “Bu projeye başlarken bu bölgedeki ağaçları kaldırdık. Kaldırdığımız ağaçlar kent estetiği açısından çok uygun değillerdi. Neresi yaya geçidi, neresi kaldırım, belli değildi. Bu çalışma ile biz burasını daha düzenli hale getirdik. Şu anda yaya geçitleri, kaldırımlar, araçların park yerleri belli. Bununla beraber kent estetiğine uygun sığla ve oya ağacını burası için uygun gördük. Eskisinden çok daha düzenli ve güzel bir çalışma oldu. Yeşil alanların artırılması noktasında Belediye Başkanımız bizim her zaman arkamızda oldu, bizi cesaretlendirdi. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yeşil alanların artırılması noktasında çalışmalarımız artarak devam edecektir. Daha önce bu bölgede 35 çam ağacı vardı. Biz bunu 105’e çıkarttık ve şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölgenin sakinlerinden Mustafa amcamızda sağolsun bize bu konuda çok yardımcı oldu. Yeşil alanlara duyarlılığı konusunda teşekkür ediyoruz. Biz kesinlikle ağaçları kesmek isteyen, ağaca karşı bir kurum değiliz. Tam aksine vatandaşlarımızla birlikte ilçemizdeki ağaçların sayısını ve yeşil alanları artırmaya devam ediyoruz” dedi.

Çevreci Mustafa Çolak, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Bulvarı üzerinde belediye ekipleri ile birlikte son ağacı dikti.
Kaynak: İHA