İkinci Çeyrek Büyüme Rakamları

GSO Başkanı Konukoğlu: 'İkinci çeyrek büyüme rakamları, Avrupa ile kıyaslandığında önemli ama Türkiye ekonomisinin potansiyelini yansıtmaktan uzak'.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, ikinci çeyrek büyüme rakamlarının Avrupa ile kıyaslandığında önemli olduğunu ama Türkiye ekonomisinin potansiyelini yansıtmadığını belirtti.

Konukoğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye ekonomisinin 2016 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 3,1 büyümesinin piyasa beklentilerinin gerisinde kaldığını ifade etti.

Nitelikli büyüme için net ihracat ile mal ve hizmet üretimine yönelik sabit sermaye yatırımlarının pozitif katkısını artırmak gerektiğine işaret eden Konukoğlu, Türkiye’nin, küresel ticaretteki zayıflığa ve bölge ülkelerinde siyasi ve ekonomik çalkantılara rağmen kesintisiz büyümesini sürdürmesinin son derece olumlu olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin daha yüksek oranlarda nitelikli büyümeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Konukoğlu, 'Bunu gerçekleştirmenin yolu ise sanayi ve üretime yönelmekten, ihracatın katkısını artırmaktan geçiyor. İkinci çeyrek büyüme rakamları, Avrupa ile kıyaslandığında önemli ama Türkiye ekonomisinin potansiyelini yansıtmaktan uzak. Temmuz ayında darbe girişiminin etkisiyle üçüncü çeyrek büyüme rakamları düşük gelebilir, ancak hükümetin ekonomiyi canlandırmaya yönelik aldığı önlemlerin etkisiyle son dönemde toparlanacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA