Gökyüzünde Adrenalin Dolu Dakikalar Kameraya Yansıdı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü ile atlayış yapan tatilcinin gökyüzünde yaşadığı adrenalin ve korku dolu dakikalar, aksiyon kamera ile görüntülendi Uçuş başladıktan sonra atlayış yaptığına pişman olan tatilci, piste inişinin ardından bir daha uçmayacağını söyledi.

İstanbul'dan Fethiye'ye gelen tatilcinin gökyüzünde yaşadığı adrenalin dolu dakikalar, paraşüt pilotunca aksiyon kamera ile görüntülendi.

Yamaç paraşütü pilotu Abu Alay ile Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ'ın bin 700 metre pistinde uçuş hazırlıklarını tamamlayan tatilci, tandem (ikili) uçuş gerçekleştirdi. Uçuş, pilot Alay tarafından aksiyon kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Kamera kayıtlarında, havalandıktan sonra gözlerini kapatan ve aşağıya bakamayan tatilcinin, 'Anne bu ne? Bayılıyorum. Abu ağabey beni kurtar. Yahu ben ne işe düştüm, ne için geldim buraya? Ağabey bulutların üzerindeyiz biz. Bir tane bez tutuyor beni.' diye bağırdığı görülüyor.

Pilotun 'Sakin ol sıkıntı yok' sözüne karşılık tatilci, 'Sıkıntı yok deme Abu ağabey. Gözlerimi açmıyorum ağabey. Ne olur beni aşağı indir.' diye cevap veriyor.

Uçuşun ardından Belcekız Plajı'ndaki piste iniş yapan tatilci, bir daha uçmayacağını söyledi.

Yamaç paraşütü pilotu Abu Alay, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatının en keyifli uçuşunu yaptığını, yolcunun uçuşun sonuna kadar heyecanının sürdüğünü söyledi.

Yamaç paraşütü ile 10 bin uçuş gerçekleştirdiğini anlatan Alay, ' İlk defa bu kadar tepki veren bir yolcum oldu. Keyifli bir uçuş gerçekleştirdik.' dedi.
Kaynak: AA