Eskişehir'de 'Kurban Bayramı' Tedbirleri

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri amacıyla gerekli tedbirler alındı.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 10 Eylül Cumartesi gününden itibaren Kurban Bayramı süresince asayişi sağlamak amacıyla bir takım önlemlerin alındığı bildirildi.

Açıklamada, “10 Eylül Cumartesi gününden itibaren alınacak tedbirler ile bayram öncesi ve bayram süresince alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve mağazalar ile halkımızın yoğun olduğu ana arterlerde, tren garı-otobüs terminali, mezarlıklarda, bayram namazı için camilerde, ulaşım yollarının açık kalmasını ve asayişi sağlamak için gerekli tedbirler alınmıştır. Kurbanlık satışların yapıldığı hayvan pazarlarında dolandırıcılık, yan kesicilik ve geceleri meydana gelebilecek hayvan hırsızlığı olaylarına karşı kontroller arttırılmıştır. Ziyaret ve tatil amacıyla kişilerin ikametlerinden ayrılacak olmaları ve buna bağlı olarak evden hırsızlık olaylarına karşı gerekli tedbirler alınmıştır. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükununu bozucu davranışların men edilmesi amacıyla yapılan denetimler arttırılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Trafik yönünden de bir takım tedbirler alınacak

Trafik için de Kurban Bayramı süresince bir takım önlemlerin alınacağı bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şehir içi ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerimiz, tüm personeli ile vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde seyahatlerini temin etmek maksadı ile şehir içi ve şehirler arası güzergahlarda trafiği sürekli denetleyerek, trafik akışını güvenlik içerisinde sağlayacak şekilde planlamalarını yapmışlardır. Vatandaş yoğunluğunun çok olacağı mezarlık güzergahları tren garı, otobüs terminali ve ana arterlerde yeterli sayıda motorize ekip ve personel ile denetimler arttırılacaktır. Halkımız ihbar, istek ve şikayetlerini anında ilgili mercilerimize, telefon ile Polis İmdat 155 ve https://www.eskisehir.pol.tr internet adresinden 7/24 iletebileceklerdir.”
Kaynak: İHA