Türkiye'nin Güneş Enerjisiyle Aydınlatılan En Uzun Caddesi Ayrancı'da Bulunuyor

Karaman’ın Ayrancı İlçe Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Türkiye’nin güneş enerjisiyle aydınlatılan en uzun caddesinin Ayrancı’da bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin Güneş Enerjisiyle Aydınlatılan En Uzun Caddesi Ayrancı'da Bulunuyor
Başkan Büyükkarcı, belediye olarak yaptıkları hizmetleri değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısına Başkan Büyükkarcı’nın yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaman İl Başkanı Avukat Oktay Yılmaz’da katıldı.

Tamamlanan ve devam eden çalışmaları yerinde basın mensuplarına gezdiren Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, bu yıl içerisinde yurt, istasyon, yeni bağlar ve merkez cami meydanının LED sokak lambalarıyla aydınlatılma işlemine geçildi diyerek, “Türkiye’de güneş enerjisiyle aydınlatılan en uzun cadde 2 kilometre uzunluğuyla şu an Ayrancı ilçemizde bulunmaktadır dedi.

Belediye’nin ilçedeki kanalizasyon, altyapı, içme suyu, arıtma tesisi ve kilitli taş yapımıyla da ilgili bilgi veren Büyükkarcı, "Yaklaşık 40 yıldır kullanılan ve 42 kilometre uzunluğundaki içme suyu boru hattının tamamını 2014 yılı içerisinde değiştirdik. Su deposunun da tamamı yenilenerek hijyenik hale getirdik. 2013 yılında başlattığımız kanalizasyon ikmal inşaatı 2015 yılı içerisinde bitirilerek halkımızın hizmetine sunuldu. Böylelikle ilçemizde yatırıma engel hiçbir hal kalmamış oldu. 2015 yılı içerisinde ihale edilen arıtma tesisi projesi ise 2016 yılı içerisinde bitirilerek yapım ihalesine geçilecek. Asfalt çalışmalarında da Mimar Sinan, Şehit Turgay Usta, Yeni Bağlar, İsmet Set Caddelerinin sıcak asfalt yapım ihalesi 2016 yılı içerisinde yapılarak asfaltlama işlemleri bitirildi. Ayrıca Yurt, İstasyon ve Atatürk Caddesi de geçtiğimiz ay içerisinde asfaltlanarak araç trafiğine açıldı. İçme suyu şebeke değişimi ve kanalizasyon yapımı sırasında bozulan cadde ve sokaklarda bu güne kadar 90 bin metre karelik kilitli taş yaptık. En geç 2017 yılı içerisinde 40 bin metre karelik kilitli taş yapılarak ilçemizde asfaltsız ve kilitli taş yapılmamış yol ve sokak bırakmayacağız" dedi.

Belediye araç parkını aldıkları itfaiye, vidanjör, kamyon, kamyonet, çöp toplama ve hizmet aracıyla güçlendirdiklerini de belirten Büyükkarcı, ilçede imar revizyon çalışmalarının halen devam ettiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA