'Termal', Bayramda Arap Ve Türklerle Dolup Taşacak

Termal Belediye Başkanı Atik: 'Şu an doluluklarımız yüzde 60 seviyesinde ama arife günü itibarıyla yüzde 100 doluluğa ulaşacağız. Bayramda yine ilçemizde yer bulamaz hale geleceğiz' 'Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirliklerinin 7 eyaleti, Katar, Bahreyn bu ülkelerin tamamından misafirlerimiz gelecek. 9 günlük bayram tatilinde yoğunluk bekliyoruz' 'Ülkemiz kritik bir dönemden geçiyor. Bu süreçte tatilin uzaması ilçedeki turizmcilere önemli katkı sağlayacak. Turizmciler de böyle bir karardan memnun'

İSMAİL ERSAN - Yalova'nın, kaplıcalarıyla ünlü Termal ilçesindeki konaklama tesislerinde, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yüzde 100 doluluk bekleniyor.

İlçe, bu süreçte yerli turistlerin yanı sıra Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn gibi ülkelerden tatilci ağırlayacak.

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümete Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkardığı için teşekkür etti.

Tatil süresinin uzatılmasının ilçede sevinçle karşılandığını dile getiren Atik, şöyle konuştu:

'İşletmeciler de tatilin 9 güne çıkması vesilesiyle ilçeye olan ilgiden çok memnun. Özellikle ramazan ayının haziran ve temmuz aylarına gelmesi ve 15 Temmuz kalkışması sebebiyle turizmciler zor günler yaşadı. Tabii ki turizm bu konulardan doğrudan etkilenen bir sektör ama şimdi işletmecilerimiz de tatilin 9 güne çıkmasından dolayı çok memnun ve umutlular. Ülkemiz kritik bir dönemden geçiyor. Bu süreçte tatilin uzaması ilçedeki turizmcilere önemli katkı sağlayacak. Turizmciler de böyle bir karardan memnun.'

Termal'in turizm ilçesi olduğunu, nüfusun büyük bir kısmının bu sektörle ilgilendiğini vurgulayan Atik, kaplıca suları ve doğal güzellikleriyle ünlü ilçedeki otel, motel ve pansiyonların bayram tatiline yönelik tüm hazırlıklarını tamamladığını belirtti.

- 'Şu an doluluklarımız yüzde 60 seviyesinde'

Atik, gelen rezervasyonların ilçedeki tesislerin bayram tatilinde tam kapasiteyle çalışacağını gösterdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

'Kurban Bayramı tatili Termal'de gerek yerli gerekse yabancı turistlerin ki bu yabancı turistler arasında Ortadoğu'dan gelenler yoğunluk oluşturuyor. Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirliklerinin 7 eyaleti, Katar, Bahreyn bu ülkelerin tamamından misafirlerimiz gelecek. 9 günlük bayram tatilinde yoğunluk bekliyoruz. Rezervasyonlar her geçen gün daha da artıyor. Özellikle yerli turistlerde önemli bir artış var. Yabancı turistlerde de ciddi manada gelen var. Ortadoğu'dan turistlerin özellikle bayramın 3'üncü gününden itibaren ilçeye gelmesi bekleniyor. Şu an doluluklarımız yüzde 60 seviyesinde ama arife günü itibarıyla yüzde 100 doluluğa ulaşacağız. Bayramda yine ilçemizde yer bulamaz hale geleceğiz. Bayramda yine ilçede 'boş yeri olan var mı, boş dairesi odası olan var mı?' şeklinde belediyemizce anons yapılacağına inanıyorum.'

İlçede yaklaşık 7 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu, bunun 2 bin 500-3 bininin otel odası konseptinde, geri kalanının da apart ve ev pansiyonu olduğunu belirten Atik, otel odası konseptinde olan tesisler başta olmak üzere konaklama tesislerinin tamamen dolmasını beklediklerini anlattı.

- Osmangazi Köprüsü'nün ilçeye katkısı

Osmangazi Köprüsü'nün ilçeye gelen turist sayısında belirleyici rol oynadığına da değinen Atik, 'Osmangazi Köprüsü'nün yapılmasıyla günübirlik turizmde de çok ciddi anlamda artışımız mevcut. Günübirlik turistlerimiz aynı gün İstanbul'dan gelerek Termal'de dinlenip kaplıcalara girerek pikniğini yapıyor. Ormanda yürüyüşlerini de yaptıktan sonra aynı gün geri dönüyorlar. Bu sadece bayramda değil, bayram haricinde tüm günlerde mümkün oluyor. Osmangazi Köprüsü'nün bu şekilde ilçeye faydası çok.' diye konuştu.

Arap turistlerin ise Termal ilçesine her zaman ilgi gösterdiğini anlatan Atik, şunları kaydetti:

'Darbe kalkışmasında nasıl Türk insanı hükümetine Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güveniyor, inanıyor ve biliyor, Ortadoğu'daki insanlar da aynı şekilde Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize güveniyor. Hiçbiri darbe kalkışması için ilçeye gelmemezlik yapmadı. 15 Temmuz ve sonrasında çok kalabalık bekliyorduk Ortadoğu'dan fakat istediğimiz seviyede gelmeseler de burayı terk etmediler. Araplar buraya gelemeye devam etti.'

Atik, Rusya ile olan ilişkilerin normale dönmesiyle kışın ilçeyi tercih eden Rus turistlerin yine yoğun şekilde gelmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA