Malatya'da Sağlık Personelerine Eğitim

Malatya'da sağlık personellerine çalışma hayatında kadın-erkek fırsat eşitliği eğitimi veriliyor.

Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı uzman eğitimciler tarafından kent dahilindeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personele eğitime tabi tutuluyor.

Kadınların sosyo-ekonomik konumlarının güçlendirilmesi, toplumsal yaşamda kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanması, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma amaçlarına ulaşılabilmesi için kadınların istihdamının artırılması ve eşit işe eşit ücret imkanının sağlanması amacıyla Başbakanlık tarafından hazırlanan genelge kapsamında kamu kurum ve kuruluşları tarafından hizmet içi eğitimlerde 'Kadın erkek fırsat eşitliği' konusuna yer verilmesi hükmü gereğince başlatılan eğitimler devam ediyor.

Uzman eğitimciler tarafından Malatya genelindeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yönelik ilk tur ilçe eğitimleri sona erdi. İlçelerde 293 kişiye eğitim verildi. İkinci tur ilçe eğitimleri ve merkezde çalışan personellerin eğitimlerine yıl sonuna kadar devam edilecek.

Kaynak: AA