Bıçak Ustasından Kurbanlıklar İçin Yerli Dövme Bıçak Önerisi

Kahramanmaraşlı bıçakçı ustası Çokparlamış: 'Vatandaşlara yerli dövme bıçak öneriyoruz, çünkü yerli bıçaklar ithal bıçaklardan hem daha dayanıklı hem de uzun ömürlü oluyor ve kurbanlık hayvanların eziyet görmeden kesilmesini sağlıyor'.

Dövme bıçak ustası Mehmet Çokparlamış, vatandaşların kurban keserken yerli dövme bıçak kullanmalarını önererek, 'Çünkü yerli dövme bıçaklar ithal bıçaklardan hem daha dayanıklı hem de uzun ömürlü oluyor ve kurbanlık hayvanların eziyet görmeden kesilmesini sağlıyor' dedi.

Kurban Bayramı'na sayılı günlere kala ildeki bıçak ustaları, vatandaşların bıçaklarını keskinleştirmek için yoğun mesai harcıyor.

Tarihi Kapalı Çarşı içerisindeki bıçakçı esnafı vatandaşların getirdiği bıçak, satır ve zırhları tamir edip, biliyor.

Dövme bıçak ustası Mehmet Çokparlamış AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban kesimi için kullanılan ithal bıçakların kurbanlık hayvana eziyet ettiğini, bu nedenle yerli dövme bıçağın tercih edilmesini istedi.

Vatandaşların kurban kesimi için aldığı bıçaklardan kendilerinin de sorumlu olduğunu belirten Çokparlamış, şunları söyledi:

'Bıçak ocaktan çıktıktan sonra dövme olarak yaparsan, bıçağın çelik kısmı oturur. Bu işlemi yaptığınızda bıçağın kesimi ithal bıçaktan çok daha iyidir. Fiyat bakımından vatandaşlarımızı ithal bıçağa seçiyor, ithal bıçak kesmez. Sağlam olan yerli dövme bıçaktır. Vatandaşlara yerli dövme bıçak öneriyoruz. Çünkü, yerli bıçaklar ithal bıçaklardan hem daha dayanıklı hem de uzun ömürlü oluyor ve kurbanlık hayvanların eziyet görmeden kesilmesini sağlıyor. Kurbanlık hayvan can taşıdığı için sattığım bıçaktan ve kesilen kurbanlıktan ben de sorumluyum. Kurbanlık hayvanlara eziyet etmemek için biz elimizden geldiğince dövme bıçak almalarını istiyoruz.'

Bıçakçı ustası Hasan Tamdoğru da Kurban Bayramı öncesinde bıçaklarını elden geçirtmek için son güne kalan vatandaşlara iyi hizmet veremediklerini ifade etti.

49 yıldır kebaplık şiş üretimi yapan Fahrettin Balkarlı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde talebin arttığını belirterek, “Kurban Bayramı nedeniyle Türkiye'nin her yerinden kebaplık şiş siparişi arttı. Ancak kebaplık şiş talebine yetişemiyoruz” diye konuştu.
Kaynak: AA