Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Haliliye Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında ibadethanelerde temizlik çalışması başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçe genelindeki ibadethanelerde vatandaşların daha temiz ortamda ibadet etmelerini sağlamak amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

İbadethanelerdeki döşemeleri kaldırmadan yerinde yıkayarak daha temiz hale getiren ekipler, ibadethaneleri bayram namazına hazır hale de getirmiş oluyor. Kurban Bayramı’na kadar yoğun sürecek olan ibadethane temizlik işlemleri, bayram sonrasında da periyotlar halinde devam edecek.

- Viranşehir'de aile içi eğitim semineri

Viranşehir Sosyal Hizmet Merkezi İlçe Müdürlüğü tarafından aile içi iletişim konulu seminer düzenlendi.

Müdürlüğün hizmet binasında gerçekleştirilen seminerde uzmanlar tarafından madde bağımlılığı, boşanma danışmanlığı, evlilik ve aile hayatı, aile yasam becerileri ve aile bütünlüğü konularında katılımcılara bilgi verildi.

Viranşehir Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Cemal Çalışkan, yaptığı açıklamada, eğitimlerin verimli geçtiğini belirterek 'Ailelerimize yönelik eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Eğitimlerimiz periyodik olarak devam edecek. Aileleri eğitimlerimize bekliyoruz.' dedi.

- Haliliye Belediyesinde sağlık turu

Haliliye Belediyesi, evde bakım hizmetinden yaralanan 35 kadını, Karaali Kaplıcaları'na götürdü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçede yaşayan bakıma muhtaç ailelere en iyi hizmeti verebilmek amacıyla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri 35 kadını, günü birlik olarak Karaali Kaplıcaları'na götürdü.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde gerçekleştirilen sağlık turunda kadınlara, bakım hizmetinde görevli bayan personeller ve yakınları da eşlik etti. Kaplıcadan çıkan kadınlara, daha sonra belediye tarafından yemek ikramında bulunuldu.

Hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren kadınlar, Haliliye Belediyesinin en zor anlarında yanlarında olduğunu belirterek belediye yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: AA