NATO-Gürcistan Komisyon Toplantısı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'NATO ortakları Gürcistan’a yönelik desteğin güçlendirilmesi ve aramızdaki işbirliğinin geliştirilmesinde somut olarak kararlı'.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis’te NATO-Gürcistan Komisyonu 4'üncü toplantısı düzenlendi.

Toplantıya katılmak üzere Tiflis’e gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile bir araya geldi. Görüşmede NATO-Gürcistan ilişkileri, Gürcistan’ın NATO'ya entegrasyon süreci, Tiflis hükümetinin bu yöndeki reformları ve Gürcistan’da 8 Ekim 2016’da düzenlenecek genel seçimlerin ele alındığı bildirildi.

Stoltenberg-Kvirikaşvili görüşmesinin ardından NATO-Gürcistan Komisyon toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, 2008 yılında oluşturulan NATO-Gürcistan Komisyonunun bugün 4'üncü toplantısını düzenlediğini belirtti. Gürcistan'ın bağımsızlığının 25. yılını kutlayan Stoltenberg, toplantıda NATO-Gürcistan ilişkileri, Karadeniz bölgesinin güvenliği ile Avrupa-Atlantik konusundaki son gelişmeleri ele alacaklarını ifade etti.

Stoltenberg, 'NATO ortakları Gürcistan’a yönelik desteğin güçlendirilmesi ve aramızdaki işbirliğinin geliştirilmesinde somut olarak kararlı” dedi.

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili de toplantının, ülkesinin NATO ile entegrasyon sürecini hızlandırıp güvenlik imkanlarını güçlendirme açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.

NATO'ya entegrasyonun Gürcü halkının somut bir kararı olduğunu belirten Kvirikaşvili, 'NATO ile Gürcistan arasındaki askeri işbirliği son derece dinamiktir.' ifadesini kullandı.

Kvirikaşvili “Biz iyi biliyoruz ki Karadeniz bölgesi ve Gürcistan Avrupa’nın ayrılmaz parçasıdır. Dolayısıyla bu bölgede istikrar olmadan Avrupa’nın güvenliği düşünülemez.” dedi.
Kaynak: AA