Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Dokuma Parkı'nı Denetledi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Parkı'ndaki çalışmalarını denetledi.

Dokuma alanındaki tarihi fabrika binasında devam eden güçlendirme çalışmalarını denetleyen Tütüncü, yüklenici firma yetkililerinden çalışma hakkında bilgi aldı.

Tütüncü, yaptığı açıklamada, güçlendirmenin tarihi Dokuma Fabrikası'nın hayata kazandırılması için önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

Çürümeye terk edilen fabrikayı halkla el ele vererek hayata kazandırarak, toplumsal yaşamın önemli merkezlerinden biri haline getirdiklerine dikkati çeken Tütüncü, 'Bu irademiz neticesinde dokuma kompleksi içerisindeki 70 dönümlük ormanlık alanı kent parkı düzenlemesiyle halkımızın hizmetine sunduk.' ifadesini kullandı.

Fabrika binasının içerisine de bilim merkezi yapacaklarını belirten Tütüncü, şunları kaydetti:

'Akdeniz bölgesinde bir ilk olacak Dokuma Bilim Merkezi ile ilgili 2015'te TÜBİTAK ile protokol imzalamıştık. Bu protokol kapsamında fabrika binasını güçlendirerek, TÜBİTAK'ın bilim merkezi yapabileceği hale getirmemiz lazımdı. Hem bilim merkezi hem de Dokuma'nın yaşlanan tarihi binalarını geleceğe taşımak için başlattığımız güçlendirme çalışması sürüyor.'

Tütüncü, fabrika binasında yaklaşık 5 milyon lira tutarında bir güçlendirme çalışması yapıldığına işaret ederek, fabrikanın 20 bin metrekarelik kapalı alanının temeli ve kolanlarının güçlendirildiğini, içerisinde 8 bin metrekare bilim merkezi, Dokuma müzesi gibi çeşitli müzeler, sosyal amaca dönük salonlar olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA