Kazan'da Türk Ressam Berber'den Sergi

Berber'in yağlı boya 15 eserinin yer aldığı sergi, 15 Ekim'e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Tataristan'ın başkenti Kazan'da Türk ressam Canan Berber, 'Alaimisema' adlı sergisiyle eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu tarafından Yunus Emre Enstitüsü ve Türk Hava Yollarının (THY) desteğiyle düzenlenen serginin açılışı Kazan'daki 'Hazine' Milli Sanat Galerisi’nde yapıldı.

Ressam Berber'in 15 yağlı boya tablosunun yer aldığı sergi açılışına Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç, Kazan Federal Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler, Kazan'da ikamet eden çok sayıda Türk vatandaşı ve sanatseverler katıldı.

Başkonsolosu Dilmaç, sergi açılışında yaptığı konuşmada, başkonsolosluk olarak her zaman bu tür sanat etkinlikleri düzenlemeye çalıştıklarını ve ileride de Tataristanlı yetkililerle bu konuda aktif çalışmayı istediklerini dile getirdi.

Resim sergisinin sahibi Türk ressam Berber de AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğduğundan beri resim sanatı ile ilgilendiğini ama yağlı boyayla resim yapmaya 20 yıl önce başladığını belirtti.

Resimlerinde sembollere ve sadeliğe önem verdiğini ifade eden Berber, aynı zamanda sofistike bir anlam oluşturmayı sevdiğini söyledi.

Berber, bazı resimlerinde şaman sembolleri ile Hitit, tasavvuf ve Asya medeniyetlerindeki ortak renkler ve sembollere de yer ayırdığını aktardı.

Canan Berber’in “Alaimisema” isimli sergisi, 15 Ekim'e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Kaynak: AA