Kars'ta Mera Islah Projesi

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğünce Mera Islah Projesi kapsamında Selim ilçesinde hayvanlar için barınak, suluk, tuzluk ve kaşınma kazığı yapıldı.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mera Kanunu kapsamında meraların verimliliklerini artırmak ve hayvan besicilerine yardımcı olmak amacıyla ıslah projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.

Türkiye'de hayvan yetiştiriciliği bakımından önemli yere sahip Kars bölgesinde hayvan besicilerinin kaliteli hayvan yetiştirmesi ve meraların daha iyi kullanılmasına katkı sunmak maksadıyla projeler geliştirdiklerini anlatan Çelik, şunları kaydetti:

'Islah projesi kapsamında Yolgeçmez köyünde 753 hektar alanda 36 metre uzunluğunda hayvan suluğu, 300 metrekare üzerinde 2 hayvan barınağı, 15 kaşınma kazığı ve 15 tuzluk yaptık. Bu manada meraların düzenli otlatılmasını sağlayarak otlatma kapasitelerini yükseltmek, hayvanların su ve gölge ihtiyaçlarını karşılayarak daha iyi bir ortamda yaşamalarına ve köylülerin hayvanlardan daha çok verim almasına destek vermek için çalışıyoruz. Bundan sonra da projelerimiz devam edecek.'

Kaynak: AA