Edirne'de Nüfusun Yüzde 60'I Su Faturalarını Ödemiyor

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte yaşayan vatandaşların yüzde 60’ının belediyeye içme suyu borcunun olduğunu söyledi.

Edirne'de Nüfusun Yüzde 60'I Su Faturalarını Ödemiyor
6736 Sayılı ’Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’ kapsamında gazetecilere açıklamalarda bulunan belediye başkanı Gürkan, vatandaşların 31 Ekim 2016 tarihine kadar borlarını taksitlendirme imkanının olduğunu ifade etti.

Başkan Gürkan, belediye gelirinin büyük bir bölümünün içme suyu faturalarından sağlandığını hatırlatarak, “Özellikle su konusunda borçlar çok. Alacaklarımızın yüzde 80’i su borcu, kalan yüzde 20’si de diğer alacaklar” dedi.

Daha iyi hizmet verebilmek için alacaklarını tahsil etmeleri gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bizim iki tane kaynağımız var. Bir vatandaştan topladığımız bu paralar diğeri ise İller Bankası’ndan gelen para. Biz bu paraları toplayacağız ki vatandaşın arzu ettiği çalışmaları yapabilelim. Belediyenin iş yapabilmesi için vatandaşların gerek su faturası, gerek emlak vergisi ve çeşitli alanlardan doğan borçlarını ödemeleri lazım. Bizim iki tane kaynağımız var. Bir vatandaştan topladığımız bu paralar diğeri ise İller Bankası’ndan gelen para. Biz bu paraları toplayacağız ki vatandaşın arzu ettiği çalışmaları yapabilelim” diye konuştu.

“31 Ekim son gün”

Kanun kapsamında borçlara ilişkin yapılandırma başvurularının 31 Ekim’de sonlanacağına dikkat çeken ve Edirneliler’e çağrıda bulunan Gürkan, “Şu anda biz başvuruları almaya başladık. Bütün hemşerilerimden rica ediyorum, borçlarını ödesinler çünkü geç ödemeden dolayı doğan faizlerin büyük bir bölümü silinecek. Bizde ne su kesmek ne de hukuki işlem yapmak zorunda kalmayalım. Ancak 31 Ekim’den sonra borçlarını yapılandırmayanlar hakkında en kararlı biçimde hukuki işlem uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

“Edirne’nin yüzde 60’ının belediye’ye su faturası borcu var”

Öte yandan Gürkan, belediye olan borçların yüzde 80’ini su borçlarının oluşturduğunu da ifade ederek, “Şu an için Edirne’nin yaklaşık yüzde 60’ının belediye ye borcu var. Oldukça yüklü bir borç miktarı var. Özellikle su konusunda borçlar çok. Alacaklarımızın yüzde 80’i su borcu kalan yüzde 20’side diğer alacaklar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA