CHP MYK Üyesi Şahin Açıklaması

'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamuoyu ile paylaştığı 'Taksim Manifestosu' Türk ulusu için önemli'.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamuoyu ile paylaştığı 'Taksim Manifestosu' için Hassa ilçesinde düzenlenen basın açıklamasının ardından imza kampanyası başlatıldı.

CHP ilçe binası önündeki programda konuşan CHP MYK üyesi Suzan Şahin, yayınlanan manifestonun Türk Ulusu için önemli olduğunu söyledi.

Camiye, orduya ve yargıya siyasetin sokulmaması gerektiğini anlatan Şahin, 'Sizce gerçekten camiye, orduya ve yargıya siyaset sokulmasaydı böyle darbe girişimi olur muydu? Orduda, yargıda ve camiye siyaset girmemiş olsaydı imamlar FETÖ'cü, ordudaki komutanlar FETÖ örgütüne mensup, yargıda hakimler FETÖ'cü olur muydu? 'dedi.

Günümüzde, zor bir süreçten geçtiklerini belirten Şahin, 'Millet ve asker darbe girişimini önledi. 'Diyorlar ya darbeyi milletimiz önledi' doğrudur. Milletin sokaklarda olması önemliydi, ama tek başına 15 Temmuz gecesini milletin önlemeye de gücü yoktu. Ordunun içerisindeki vatansever, ulussever, Atatürkçü subayların da katkısıyla darbe girişimi önlendi. Bugün her şeyden çok güçlü orduya ihtiyacımız var. Ordumuzu yıpratmalarına izin vermemeliyiz.' diye konuştu.

Orduya güç kaybı yaşatacak her şeyin karşısında durulması gerektiğini ifade eden Şahin, şunları söyledi:

'Güvenliğimiz ve bekamız dünya ülkelerinin bizim üzerimizdeki pazarlıklarının hayat bulmamasının sebebi güçlü orduya sahip olmamızdır. Onun için ordumuza sahip çıkalım. Balyoz ve Ergenekon davalarıyla devletin ordusundaki değerli subayları, değerli hakimleri, değerli akademisyenleri, gazetecileri, aydınları içeri soktunuz, bunlar doğru değil. Bir insanın haksız yere 24 saniye dahi hapsini göze alamayız. Özgürlük ve demokrasi bizim mayamızda var. Biz bunu içselleştirmişiz. 'Tam demokrasi istiyoruz, adil yargı istiyoruz' dedik. Bize 'siz bu devletin savcısı mısınız?' dediler. Şimdi ne diyorlar. Kandırıldık, aldatıldık Ergenekon ve Balyoz bir kumpasmış.' ifadelerini kullandı.

CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz de başlatılan imza kampanyasıyla 10 maddeyi bir ay boyunca anlatacaklarını aktardı.

Konuşmaların ardından imza kampanyası başlatıldı.

Kaynak: AA