Kuveyt'teki Yemen Müzakereleri

Umman'ın Dışişlerinden Sorumlu Bakanı Bin Abdullah, BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed ile bir araya geldi.

Umman'ın Dışişlerinden Sorumlu Bakanı Yusuf bin Alevi bin Abdullah'ın, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled eş-Şeyh Ahmed'le bir araya geldiği bildirildi.

Umman resmi haber ajansı ONA'nın haberine göre, Bin Abdullah resmi temaslarda bulunmak üzere ülkeyi ziyaret eden BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed'le başkent Maskat'ta bir araya geldi.

Haberde Ahmed'in ziyaretinin Yemen krizinin barışçıl yollardan çözümüne ilişkin harcanan çabalar çerçevesinde gerçekleştiği belirtilirken, görüşmeye dair ayrıntılı bilgi verilmedi.

Kuveyt’te BM arabuluculuğunda yapılan Yemen barış müzakerelerinin geçen ay askıya alındığı bildirilmişti.

BM Yemen Temsilcisi Ahmed, Kuveyt’te düzenlediği basın toplantısında, 'Kuveyt’ten ayrılacağız ancak barış müzakereleri sürüyor.' diyerek, 'mekik turları' diye nitelediği görüşmelerin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad ve Yemen’in başkenti Sana’da başlayacağını belirtmişti.

Müzakerelerin, daha sonra belirlenecek yerde bir ay içinde yeniden başlayacağını ifade eden Ahmed, müzakerelerin 4’üncü turuna ev sahipliği yapması için Kuveyt’ten hiçbir talepte bulunulmadığını ancak Kuveyt'in de seçenekler arasında olduğunu ifade etmişti. Ahmed, müzakerelere katılan taraflardan bir ay içinde belirlenecek yerde diyalog masasına dönecekleri konusunda garanti aldığını kaydetmişti.

Kaynak: AA