Sarıgöl Ve Kula'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yılı

Sarıgöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıl dönümü dolayısıyla Sarıgöl Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

Törene, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Sarıgöl İlçe Jandarma Komutanı Kd. Başçavuş İdris Çınkır, Sarıgöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Şengel ile gaziler, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Başkan Selçuk, ülkenin zor günlerden geçtiğini belirterek 'Gün birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür. Birlik olalım, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ülkemizi birlikte koruyalım.' dedi.

Kutlama töreni öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi.

- Kula

Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kurtuluş etkinliklerine Kula Kaymakamı Murat Güven, CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa milletvekilleri Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, İlçe Emniyet Müdürü vekili Ahmet Ömerbeyoğlu ile daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Hisar Kapı mevkisinden kent meydanına kadar Türk bayrakları ile kortej halinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşte Kaymakam, Jandarma Komutanı ve Belediye Başkanı, halkın kurtuluş bayramını kutladılar.

Kutlamalar, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve ardından Kula Belediyesi cimnastik ekibi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuar öğrencilerinin sunduğu bayrak gösterisi ve halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle sona erdi.

Kaynak: AA