Beşiktaş Belediyesi Engel Tanımıyor

Beşiktaş Belediyesi, görme ve işitme engelli vatandaşlara hizmet vermek için personeline işaret dili ve Braille (Kabartma Yazı) eğitimi verdi. Engelli vatandaşların da katıldığı programda ilk defa bir engelli vatandaş kabartma yazı ile dilekçe verdi.

Beşiktaş Belediyesi, görme ve işitme engelli çalışanlar ve vatandaşlara engelsiz hizmet verebilmek amacıyla personelini eğitti. Belediye hizmet binası içinde bulunan Hizmet Merkezi’nde de engelli vatandaşlar artık engelsiz hizmet alacak. İşaret dilini kullanabilen, Braille (kabartma yazı) alfabesini okuyup yazabilen eğitimli Beşiktaş Belediyesi personeli de engelli Beşiktaşlı vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Programa Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar katıldı.

-“Bu uygulamayı yapan Türkiye’de ilk belediye Beşiktaş’tır”

Proje bazında bu alanda Türkiye’de ilk belediye olma özelliğini taşıdıklarını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Proje kapsamında işaret dili eğitiminin yanında görme engelliler alfabesi olarak da bilinen Braille alfabesi eğitimleri de gerçekleştirildi.

Bu konuda ilk belediye olmamız fevkalade benim için önemli. Türkiye’de ilk belediyeyiz bu uygulamayı yapan. Bu hepimiz için önemli. Başka ilkleri de birlikte gerçekleştireceğiz. Hem kabartma alfabede hem de işaret dili uygulamasında ilk belediyeyiz. Bu eğitimlerde de başarılı olan tüm personel arkadaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

-Eğitimi geçen personel sertifika aldı

Başkan Av. Murat Hazinedar ayrıca , “Engelli kardeşlerimize sahip çıkmıyor ve gereğini yapmıyorsak insandan gelene ne söyleyebiliriz ki. Dolayısıyla biz burada Braille alfabesi özelinde bir şey yapmıyoruz sadece. Burada basit gibi gözüken, aslında dokunduğumuz bir kişinin mutluluğunun ne kadar büyük olduğunu anlatmak istiyoruz. İstanbul’u gezin onlarla. Bir vapura binip, çay için. Yemek yiyip beraberce hayatı paylaşın. Sonra göreceksiniz ki gerçek devrimcilik budur işte. Burada 22 arkadaşımız toplam 120 saatlik bir eğitimden geçti ve sertifikalarını aldı. 39 arkadaşımız da işaret dili eğitimi aldı” ifadelerini kullandı.

-Uygulama vatandaşları memnun etti

İlk defa bu hizmetten yararlanan engelli vatandaş Taner Tula, “Çok mutluyuz insanın kendi diliyle hitap ettiği bir konuda kendi diliyle yanıt alması kadar güzel bir şey yok. Benim kabartma alfabe ile verdiğim dilekçeyi kabartma alfabe ile cevaplamış olmaları kimseye muhtaç olmadan kendi işimi kendimin halledebileceği özgüvenini bende uyandırdı. Çok mutluyum bu yüzden. Böyle bir ilki burada başarmış olmak harika bir duygu” dedi.

Programa çeşitli engelli Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Öte yandan Beşiktaş Belediye personelinin programda eğitim alan ve başarılı olanlara sertifikalarını Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar tarafından verildi.

Kaynak: İHA