Vali Ersin Yazıcı'dan Taziye Mesajı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı’nda bölücü terör örgütü unsurlarına karşı yürütülen operasyonda Şehit düşen Balıkesir’li Jandarma Asb. Kd. Çvş. Aydın Eryılmaz için taziye mesajı yayımladı.

Vali Ersin Yazıcı'dan Taziye Mesajı
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı’nda Şehit düşen Balıkesir’li Jandarma Asb. Kd. Çvş. Aydın Eryılmaz için yayınladığı taziye mesajında binlerce şehit kanı ile sulanmış güzel vatanın aşağılık hainlere bırakılamayacağının altını çizerek "Hemşerimiz Jandarma Asb. Kd. Çvş. Aydın Eryılmaz’ın hain bir terör saldırısı neticesinde şehit olmasından derin bir üzüntü duydum. Balıkesir’den bir kez daha ilan ediyorum ki, bu millete terör karşısında kimse diz çöktüremedi, çöktüremeyecek. Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya, doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle birliğimizi beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Milletiyle ve devletiyle bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti, bu hain saldırılar karşısında da sağduyusunu ve metanetini asla kaybetmeyecektir "dedi.

Görevimiz tek yumruk, dimdik ayakta durmak

Vatanı bölmeye ve şanlı bayrağı indirmeye çalışan hainlere karşı güvenlik güçlerinin canları pahasına mücadele verdiğini ifade eden Vali Yazıcı " Bizlere düşen görev ise bu vatan için canını veren asker ve polisimizin emanetlerine sahip çıkıp teröre karşı tek yumruk, dimdik ayakta durmaktır. Halkımızın güvenliği, ülkemizin huzuru ve esenliği için görevi başında şehit olan kardeşimiz, diğer şehitlerimiz gibi milletimizin gönlünde her zaman var olmaya devam edecektir. Aziz şehidimizi her zaman saygı ve sevgiyle hatırlayacağız. Ülke genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması için, gecesini gündüzüne katarak etkin bir mücadele gösteren güvenlik güçlerimiz, ülkemizi bölmeye çalışanlara hak ettikleri dersi her zaman vermiştir ve bundan sonra da verecektir. Milletimizin sarsılmaz vatan sevgisi, güvenlik güçlerimizin sahip olduğu yüksek ruh ve şuur, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve bütünlüğümüze yönelen tehditleri bertaraf edecektir" şeklinde konuştu.

Aziz Şehitlerimizi şükranla hatırlayacağız

Kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerin minnet ve şükranla hatırlayacaklarını belirten Vali Yazıcı "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, milletimize başsağlığı ve sabır temenni ediyorum".
Kaynak: İHA