Bodrum Karaova Bağbozumu Günleri

Bodrum Karaova 2. Bağbozumu günleri başladı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum'un Mumcular Mahallesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Bodrum'dan başlayarak Muğla ve ilçelerinde bir çalışma başlattıklarını belirterek, akılcı projelere her zaman destek verdiklerini kaydetti.

Bölgenin, ekonomik getirileri üzerine araştırma yaptıklarını aktaran Çiçek, şunları kaydetti:

'Bölge bize ne kazandırabilir bunu araştırıyoruz. Arkadaşlarımızın çalışmalarını bir araya getirdik ve belli projeler uygulamaya başlıyoruz. Her şeyden önce sivil toplum örgütleriyle birlikte vatandaşların her zaman yanında oluyoruz. Bodrum ilçesi artık bir marka hale geldi. Bu markayı daha iyi bir hale getirerek yaşatmaya çalışıyoruz. Muğla'da özellikle ortak akıl ve kolektif hareketi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu bölgede iki yıla yakındır valilik yapıyorum. Muğlayı adım adım gezdim. Bu bölgede daha güzel ne yapılabilir, ne yanlışlar yapılmıştır neleri daha doğru düzeltebiliriz bunun için gezdik.'

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de Türkiye'de kırsal kalkınmanın öne çıkması gerektiğini belirterek, Bodrum'un muhteşem bir gelişim gösterdiğini kaydetti.

Bodrum'un, Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden turistleri çektiğini ifade eden Gürün, 'Karaova ve kırsal bölgelerde farklı bir turizm hareketiyle, kendi değerlerimizi geliştirip, onları geleceğe taşırken o bölgedeki insanların ekonomik gücünü ileri seviyeye çıkarmak için çalışmalar yapmak durumundayız.' diye konuştu.

Karaova Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Öztürk ise amaçlarının öncelikle bölgenin tanıtımını yapmak, tarihi ve kültürel değerlerine bağlı kalarak ürün çeşitliliğini arttırmak, kırsal kalkınma için karşılıklı bir farkındalık yaratmak olduğuna işaret etti.

Yapılan konuşmaların ardından çocuklardan oluşan topluluk halk oyunları gösterisi sundu. Muğla Büyükşehir Belediyesi bando takımı da mini konser verdi.

Daha sonra Çiçek ile beraberindekiler köylülerin açtıkları ve organik ve doğal ürünlerden oluşan stantları gezdi. Vali Çiçek, özellikle yaşlılar ve çocukların başında durduğu stantlarla yakından ilgilendi.

Etkinliğe, protokol üyelerinin yanı sıra yerli ve yabancı turistler katıldı.

Kaynak: AA