Turizme 'EXPO' Dopingi

Cumhurbaşkanlığı himayesindeki EXPO 2016 Antalya, renkli etkinlikleriyle çocukların yanı sıra turizme de katkı sağlıyor EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Şengül: 'EXPO'yu gezen 3 milyonun üzerindeki ziyaretçi sayısının yüzde 15'ini turistler oluşturuyor. Sadece acente ve tur operatörlerine sattığımız biletlerle 450 bin turist ziyaret etti. Bunun dışında günübirlik giriş yapan turistler de var' 'Havanın serinlemeye başlamasıyla ziyaretçi sayısı daha da arttı. Sadece bir günde 60 binden fazla kişi alanımızı gezdi'

AYŞE YILDIZ - EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül, sergi alanını gezen 3 milyon ziyaretçinin yüzde 15'ini turistlerin oluşturduğunu, EXPO'nun turizme de önemli katkı sağladığını bildirdi.

Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya'nın her gün farklı etkinlikleriyle ziyaretçilerin gözdesi olduğunu ifade etti. Dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayarak, ziyaretçilere eğlenceli vakit yaşattıklarını anlatan Şengül, bazı konserler için farklı il ve ülkelerden ziyaretçiler geldiğini bildirdi.

Sergi alanını 3 milyonun üzerinde kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Şengül, 'EXPO'yu gezen 3 milyonun üzerindeki ziyaretçi sayısının yüzde 15'ini turistler oluşturuyor. Sadece acente ve tur operatörlerine sattığımız biletlerle 450 bin turist ziyaret etti. Bunun dışında günübirlik giriş yapan turistler de var. Havanın serinlemesiyle ziyaretçi sayımız da artıyor.' dedi.

- 'EXPO'yu en fazla Almanlar ziyaret etti'

Günübirlik giriş yapan turistlerin de olduğunu ancak bunların normal ziyaretçi kabul edildiğini belirten Şengül, en fazla Almanya'dan turistin EXPO'yu gezdiğine dikkati çekti. Şengül, 3 milyon ziyaretçinin yüzde 15'inin turist, yüzde 85'inin de farklı illerden gelen ziyaretçiler olduğunu vurgulayarak, alanı gezenlerin 1 milyonunun çocuk olduğunu söyledi.

Sergi alanında 20 binden fazla etkinlik yapıldığını belirten Şengül, 'Bu etkinliklerin yüzde 40'ı çocuklarla ilgili. Havanın serinlemeye başlamasıyla ziyaretçi sayısı daha da arttı. Sadece bir günde 60 binden fazla kişi alanımızı gezdi. Özellikle bayramda yoğun ziyaretçi vardı.' diye konuştu.

Bu ay da yoğun şekilde konferanslar olacağını dile getiren Şengül, EXPO 2016 Antalya'da 18 milli gün düzenlendiğine ve alana 80 civarında üst düzey ziyaret olduğuna dikkati çekti. 500'den fazla yabancı gazetecinin ziyaret ettiğini vurgulayan Şengül, 100 bin de engellinin gezdiğini anlattı.

- 'EXPO, turizme de katkı sağladı'

Şengül, EXPO'nun turizme de katkı sağladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Her gün farklı etkinlikler düzeliyoruz, dünyaca ünlü sanatçıları ağırlıyoruz. Yerli ve yabancı olmak üzere 100'den fazla konser düzenlendi. İlginin artmasına konserler de katkı sağladı. Sadece konserler için bile dünyanın ve Türkiye'nin farklı yerlerinden geliyorlar. Yabancı sanatçılar, EXPO'ya ilginin yanı sıra Türkiye'nin dünyada tanıtılmasına da katkı sağlıyor. Elton John'un (İngiliz sanatçı) yazdığı mektup, Türkiye'nin dünyada tanıtılmasına, güvenli bir yer olduğu algısının yayılmasına fayda sağladı.'
Kaynak: AA