Siirt'te 112 Acil Servis Çalışanlarına Eğitim

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 112 Acil Servis sağlık personeline yönelik düzenlenen eğitimler devam ediyor.

Kentte 112 Acil Servis personeline, İl Sağlık Müdürlüğü Afet Birim Sorumlusu eğitimcilerinden Şevin Durmuşoğlu tarafından, tıbbi, kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer tehlikeli maddeler farkındalık eğitimi verilmeye başlandı.

İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda başlayan eğitimde, tıbbi, kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer tehlikeli maddelerin kasten, kazaen veya doğal afetler sonucu ortama yayılarak insan ve çevre üzerinde olumsuz etkiler oluşturmaması için alınacak önlemler teorik ve uygulamalı olarak verilecek.

İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, seminerin 50'şer kişiden oluşan 3 gruba verileceğini ve eylül-ekim ayı boyunca devam edeceğini söyledi.

Eğitimlerde, çalışanların tıbbi, kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer tehlikeli maddelerin kasten, kazaen veya doğal afetler sonucu ortama yayılması durumuyla karşılaştıklarında ilk dakikadan itibaren alması gereken tedbirler, sağlık çalışanlarının korunma yolları, hastaların bu tehlikelerden nasıl arındırılacağı, kullanılacak araç, gereç ve kıyafetler teorik ve uygulamalı olarak tanıtılacağı belirtildi.

Kaynak: AA