Şahinbey'e Hayran Kaldılar

Tarihe yaptığı yatırımlarla takdir toplayan ve ödül alan Şahinbey Belediyesi hafta sonu Tarihi Kentler Birliği üyelerini ağırladı.

Şahinbey'e Hayran Kaldılar
Şahinbey Belediyesi daha önce yaptığı çalışmalardan dolayı Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü ve 2013 yılında da Süreklilik Ödülü’ne layık görülmüştü. Gaziantep’te bir araya gelen Tarihi Kentler Birliği üyeleri Şehreküstü Konakları, Pişirici Mescidi, Şıh Cami, Savaş Müzesi, Sokak Sağlıklaştırma çalışması yapılan Suyabatmaz Mahallesi ve Şıh Hamam Sokağı’nı gezdi.

Geziye AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey ve ÇEKÜL Vakfı üyeleri katıldı.

6 ay içerisinde hazır hale gelecek

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Savaş Müzesi altında çıkan mağaralarla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Yaklaşık 1,5 yıl içerisinde buradaki enkazların boşaltılması, güçlendirilmesi, statik hesapları yapıldı. Bundan sonra 6 ay içerisinde buranın tefrişini yapmış olacağız. Altı ay sonra ise burayı ziyaretçilerin göre bileceği bir hale getirmiş olacağız” dedi.

"Kolay bir iş değil"

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen, Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun tarihi dokunun gün yüzüne çıkartılmasında önemli çalışmalar yaptığına değinerek, “Savaş Müzesine daha önce geldiğimizde burada gördüğümüz tarihi dokunun bir kısmı daha gün yüzüne çıkmamıştı. O dönem Sayın Başkan şehrin altında yatan bu tarihi eseri çıkara bildiği kadar gün yüzüne çıkaracağını söylemişti. Sayın Başkan bu konuda önemli çalışmalara imza attı. Hiçte kolay olmayan bir işin altına elini koydu. Bir yandan tarihi gün yüzüne çıkartmaya çalışırken, bir yandan da statik sorunları çözmeye çalışıyorsunuz. Bu nedenle Sayın Başkanı gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

Tarihe dokunuş

Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun tarihi dokulara verdiği öneme dikkati çekerek, “Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Yaptığı başarılı çalışmalar ülkemizde birçok belediyeye ilham kaynağı olmuştur. Sayın Başkan Mehmet Tahmazoğlu tarihi dokuyu adeta tırnakları ile kazıyarak gün ışığına çıkarıyor. Gaziantep’te tarihin yeniden canlanması gelecek kuşaklara aktarılması için önemli çalışmalar yapan Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nu bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA