OBB'nin Çiftçi Desteğinde İlk Hasat

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçileri desteklemeye yönelik yaptığı çalışmalarda ilk ürünlerin alınmasına başlandı.

OBB'nin Çiftçi Desteğinde İlk Hasat
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü projeler meyvelerini vermeye başladı.

‘Sebze Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi’ kapsamında daha önce üreticilere dağıtılan domates ve salatalık fideleri ilk ürünlerini verdi.

Çilekte ilk hasat

Çilek yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için 2015 yılında 60 dekar alana ekilmesi amacıyla 420 bin fide dağıtarak çiftçilere destek veren Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında da 35 dekar alana 200 bin fide dağıtımı gerçekleştirdi. İlk hasattan itibaren ortalama 750 kg ile bin 200 kg ürün elde eden çiftçiler, il içi ve il dışı toplu ve perakende ürün satışı yaparak ekonomiye katkı sağladı.

Kesme gül yetiştiriciliği istihdam sağladı

Ordu’da yeni bir istihdam kapısı oluşturarak çiftçileri gül yetiştiriciliğine teşvik eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda üreticilere destek için 40 bin 250 adet gül fidanı ve 3 bin kg sera naylonu dağıttı.

Nisan ayından bu yana kesimleri yapmaya başlayan çiftçiler, birim alandan yüksek verim elde ederek emeklerinin karşılığını aldı.
Kaynak: İHA