Kaymakm Özcan, Kuran Kursunda İncelemelerde Bulundu

Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan ile Belediye Başkanı Ömer Açıkel, yapımı devam Hazreti Aişe Kız Kur'an kursu inşaatında incelemelerde bulundu.

Özcan ve Açıkel, inşaatı devam eden kız kuran kursunda incelmelerde bulunarak ilçe müftüsü Necmettin Kayar'dan bilgi aldı.

Kayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkayalı vatandaşların kursa gerçekten sahip çıktığını hem maddi hem de manevi olarak yardımlarını hiç esirgemediklerini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı Sarıkaya Şubesi ve Hazreti Aişe Yatılı Kız Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Beyazıt Mahallesinde yaptırılan 86 yataklı kursta kız öğrencilerin hafızlık eğitimi alacaklarını anlatan Kayar, şu bilgileri aktardı:

'Hafızlar her yerde okur ve Kur'anın yaşayan bir örneğidir. Müftülüğümüz ilçemizde bir hafızlık Kur'an eğitim kursu olsun diye çalışmalarımızı başlattık. Çok şükür bu projemizin yüzde 80'i bitmiş durumda. Bundan sonra ince işçilikler kalıyor. Bunların da kısa sürede tamamlanacağından hiç kuşkumuz yok. Kaymakamlığımız ve belediyemiz yardımlarını esirgemiyorlar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.' diye konuştu.

Kayar, kursun 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde hazır olacağını söyledi.

Kaynak: AA