HRÜ'de 'Anadolu'da Halk Tıbbı' Konferansı

Harran Üniversitesi'nde, 'Anadolu'da halk tıbbı ve doğal kaynaklardan ilaç keşfi' konulu konferans düzenlendi.

Harran Üniversitesi (HRÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen ve üniversitenin tanıtıldığı etkinlikte, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, 'Anadolu halk tıbbının önemi, fitoterapi kavramı, fitoterapide doğru bilinen yanlışlar, bitkisel ilaçlarda kalite, ilaç keşfinde doğal kaynakların önemi, halk hekimliği, alternatif tıp' gibi konuları anlattı.

HRÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan ise, kısa bir süre önce göreve başlamasına rağmen, üniversitede önemli çalışmalara imza atmaya çalıştığı belirtti.

Darbe girişimi ve sonrasında yaşananlarla ilgili de konuşan Akan, şunları kaydetti:

'15 Temmuz'da şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum. Üniversitemizde daha önce FETÖ ile ilişkili bazı sıkıntılar vardı. Göreve geldikten sonra darbe girişiminden önce Fetullahçı Terör Örgütü ile ilişkili olduğu iddia edilen eski emniyet amiri ve akademisyen Ahmet Sait Yayla'yı açığa aldık. Yayla uzun yıllar emniyet amirliği yaptıktan sonra 2014 yılında mahkeme kararıyla Harran Üniversitesi'ne atanmış, 2015 yılının kasım ayında bir haftalık izin alarak ABD'ye gitmiş ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 9 ay boyunca maaşını almış. Daha sonra da darbe oldu ve kendisi sonrasında ihraç edildi. Aldığı raporların hepsi sahteydi. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor, inşallah üniversitemiz akademik anlamda hak ettiği yeri alacaktır.'

Konferansa, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA