Erken Teşhis 70 Yaşındaki Adamın Hayatını Kurtardı

Sivas’ta yürüyüşe çıktıktan sonra bacaklarında ağrı oluşan 70 yaşındaki İsmail K’nın damarlarında tıkanıklık tespit edildi.

Erken Teşhis 70 Yaşındaki Adamın Hayatını Kurtardı
Zamanın hastaneye müracaat eden yaşlı adamın hayatı erken teşhisle kurtuldu.

Bir süre önce yürürken bacaklarında ağrı oluşan İsmail K. hastaneye başvurdu. Hastaneye başvurunun ardından Kardiyoloji Uzmanı İsmail Erdoğu tarafından anjiyoya alınan hastanın damarlarında tıkanma tespit edildi. Tıkanmış olan damarların anjiyo ile ilaç kablo balon yöntemiyle açıldığını söyleyen Erdoğu, kol ve bacak ağrısı şikayeti yaşayanlara önemli uyarılarda bulundu.

Kısa yürüyüşlerde dahi bacak ağrısı yaşayan kişilerin mutlaka hekimlere müracaat etmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğu, bu tür ağrıların sadece bel fıtığı ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini kaydetti.

Kalp damar tıkanıklıkları konusunda toplumda bir farkındalık oluştuğunu söyleyen Erdoğu, insanların artık göğsü ağrıdığında mutlaka hekimlere müracaat etiklerini ancak damar sisteminin çeşitli hastalıklarında günümüzde hala geç müracaatların yaşandığını aktararak şunları söyledi.



"Bugün 70 yaşında bir hastamız bacaklarında yürümeyle olan ağrı şikayetiyle müracaat etti bize. Yaptığımız anjiyoda ciddi derecede tıkanıklık tespit ettik. Tıkanmış olan damarlara anjiyo ile müdahalede ederek ilaç kablo balon ile açtık. Böylece hastamızı cerrahi bir müdahaleden de kurtarmış olduk. Bu nedenle erken müracaatlar çok önemli. Yürümeyle bacaklarda olan ağrılar sadece bel fıtığıyla ilişkili olmayabilir. Bunlar aynı zamanda bacak damarlarında tıkanmanın da habercisi olabilir. Yürümeyle oluşan kol ve bacak ağrısı çeken kişilerin mutlaka hekimlerine müracaat etmeleri gerekir."
Kaynak: İHA