ETUS Araç Teslim Töreni

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: 'Altı ay sonra Edirne'de toplu ulaşımda engellilere yönelik iyileştirmeleri ya da düzenlemeleri yapmamış ya da buna hizmet veremeyecek araçlar bu sistemde yer alamayacaktır'.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Altı ay sonra Edirne'de toplu ulaşımda engellilere yönelik iyileştirmeleri ya da düzenlemeleri yapmamış ya da buna hizmet veremeyecek araçlar bu sistemde yer alamayacaktır.' dedi.

Gürkan, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'nin (ETUS) araç teslim töreninde yaptığı konuşmada, 234 midibüsün kent içi ulaşımı sağladığını söyledi.

Hem Edirne hem Türkiye hem de dünyada engellilerin erişimini sürekli hale getirmenin en acil konulardan biri olduğunu belirten Gürkan, şunları dile getirdi:

'Hükümetin Meclis'ten engellilerle ilgili çıkardığı çok doğru kararda da bu kategorideki toplu ulaşım araçlarının engellilerin de kullanabilmesi ile ilgili verilen süre bitti. Şimdi burada Edirne Belediye Başkanı olarak biz bugüne kadar biraz göz yumduk, bu kendimi de ihbar olsun. Biraz hoşgörülü davrandık ama bu toleransın son altı ayına girdiğimizi söylemek istiyorum. Altı ay sonra Edirne'de toplu ulaşımda engellilere yönelik iyileştirmeleri ya da düzenlemeleri yapmamış ya da buna hizmet veremeyecek araçlar bu sistemde yer alamayacaktır. Herkes hazırlıklarını buna göre yapsın.'

ETUS Başkanı Hakan Giyik ve Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay'ın konuşmasının ardından Tamay 50 midibüs filosunun temsili anahtarını Gürkan'a teslim etti. Gürkan da Tamay'a plaket verdi.

Törenin ardından 50 araçlık filo kent turu yaptı.

Kaynak: AA